maandag 12 december 2016

Puerto Madryn - Esquel


Bommetje!

 We zijn gewend dat de bommetjes van Matteo van minder verfrissende makelij zijn.

Een ander bommetje leek opeens af te gaan toen een reeds loshangend stuk velg door een stevige windstoot onder onze wagen werd weggekatapulteerd.
Geen zorg, we zijn verzekerd, en het bracht wat peper aan een eerder smaakloze, doch fijne, autorit van Puerto Madryn naar Esquel.
De GPS van onze Japanse vierwieler liet ons gelukkig weten dat we alert moesten blijven voor wijzigingen in ons traject.


Het was een fijn weerzien met Puerto Madryn, een stadje waar we fijne herinneringen aan koesterden.
We gingen op bootexpeditie om walvissen te spotten. Die situeren zich vaak aan Puerto Piramides, een eiland waar het gematigde zeeklimaat de dieren een veilige en rustige plek geeft om hun jongen te laten opgroeien .

2016 blijkt echter geen 'grand cru' jaar voor walvisspotters en hoewel Loes bij hoog en bij laag beweert dat ze een walvis heeft gezien moest de rest van het bootgezelschap het stellen met wat foto's van zeehonden.

Omdat we toch op zoek waren naar een uniek moment gingen we de dag nadien terug van wal, dit maal op zoek naar dolfijnen. Een missie met veel meer succes en de kinderen keken hun ogen uit.

Op aanraden van enkele Argentijnen op rust reden we daarna richting Andes om het pittoreske Esquel te bezoeken. De temperaturen van onder de 25 zijn zeer welgekome en de prachtige vergezichten eveneens. Het is kuieren en soms ongegeneerd luieren.
We merken dat het de kindjes deugd doet en wij zijn er allerminst rouwig om.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten